sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Palariile



Dintre toate accesoriile care imprima tinutei acea nota finala se disting foarte clar palariile. Dintotdeauna, aceste obiecte pentru acoperirea capului, mai practice sau mai decorative, au starnit interesul atat femeilor, cat si barbatilor. Se cunosc deja perioade istorice cand palaria era un accesoriu obligatoriu. 

Acest lucru facea ca fiecare barbat sau femeie sa aiba in garderoba cel putin o palarie. Binenteles, unii au facut chiar pasiuni pentru acestea si si-au dezvoltat o colectie intreaga. Cum este, de exemplu, regina Marii Britanii. Se stie ca aceasta persoana detine cea mai mare colectie de palarii de dama din lume. 

Palarii nu numai ale ei, din copilarie pana acum, la batranete, ci si palarii ale mamei sale, ale bunicii si altor stramosi. La curtea regala britanica nu se arunca nimic. Totul devine istorie. Chiar si palariile. Din cand in cand se mai fac si expozitii astfel ca oamenii de rand din ziua de azi, in special londonezii, sa poata vedea cum a evoluat forma unei palarii la casa regala si ce se purta pe vremuri.

De la celebrele palarii din paie fine de orez sau dintr-o stofa speciala, deasa si batuta numita fetru, ce aveau forma unei bonete, si pana la fistichiile palarioare care le etaleaza nobilimea engleza astazi la derby-urile anuale la care participa si familia regala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu