vineri, 9 ianuarie 2015

Cum sa treci de cele cinci paragrafe ale unui eseu

Odele sunt bune pentru cei care stiu deja cum sa compuna un eseu de cinci alineaturi: introducere, trei paragrafe ale cuprinsului si o concluzie. De fapt, probabil ca ai compus deja una sau doua dintre aceste eseuri scurte ca parte a procesului de admitere la colegiu sau universitate. In cazul in care aceste lucruri nu-ti suna familiar, poti incepe sa verifici lectiile invatate si sa le pui in aplicare, pentru ca p asta se bazeaza intregul studiu al limbii engleze.

Acum, fii pregatit, impreuna cu ceilalti colegi de liceu, sa mergeti dincolo de formula simpla a celor cinci puncte in conceperea unui eseu. Bazandu-se pe principii familiare, cu privire la propozitiile si frazele tezei si frazele tematice, de exemplu, va trebui sa gasiti oportunitati de a compune eseuri lungi, folosind o varietate de metode de organizare. Aici sunt trei exemple de tipuri de eseuri ce vi se pot cere sa le scrieti la ora de compozitie in primul an de liceu:

Eseu: o experienta personala
Compunere: primul an de liceu

Pregateste argumentele si nu te lasa intimidat de aceste misiuni mai lungi si mai ales nu te lasa coplesit de gandul ca trebuie sa arunci tot ceea ce ai invatat despre compunerea de eseuri. Construieste pe experienta acumulata si pregateste-te pentru noi provocari.

Utilizeaza inteligent internetul si resursele virtuale de la english-institution.com

Desi manualele ar trebui sa te tina destul de ocupat, uneori poate fi mai util sa le completezi cu informatiile oferite de mediul on-line. Prima oprire ar trebui sa fie pe site-ul pe care profesorul sau editorul unui manual l-a pregatit. Este celmai probabil ca acolo sa gasesti exercitiile care te vor ajuta in dezvoltarea abilitatilor de scriere deosebite, impreuna cu exemple de diferite proiecte de compozitie. Urmatoarea oprire ar trebui sa fie pe site-urile de gramatica si compozitie ,locuri unde vei gasi mii de articole privind  utilizarea eficienta a limbii in propozitii, paragrafe si eseuri.

Nu plagia!

In cele din urma, un cuvant de avertizare. Pe web veti gasi o multime de site-uri care ofera sau vand eseuri. Daca sunteti tentati vreodata sa va bazati pe unul dintre aceste site-uri, va rugam si va sfatuim cu drag sa rezistati tentatiei. Semnarea sau insusirea unui lucru care nu-ti apartine se numeste plagiat, o forma urata de inselaciune. Si, in cele mai multe colegii si universitati, studentii se confrunta cu sanctiuni majore pentru aceasta fapta, sanctiuni mult mai grava decat o nota mica pentru o tema scrisa in graba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu