miercuri, 18 februarie 2015

Printesa Disney Elsa o bate pe Barbie in topul cadourilor de Craciun



Se pare ca  jucariile „Frozen” sunt cea mai ravnita dorinta aflata pe listele fetitelor cuminti din intreaga lume. Si nu o spunem noi, ci sindajele efectuate la nivel national in mai multe tari, inclusiv in America. Este pentru prima data cand celebra papusa Barbie este detronata de pe prima pozitie in topul preferintelor micilor printese.

Aproximativ 20 la suta dintre parinti au de gand sa cumpere cadouri „inghetate” pentru fiicele lor, Barbie fiind aleasa in acest an de 17 la suta dintre parinti, dupa ce a pastrat fruntea topului de jucarii timp de 11 ani de-a lungul istoriei. De cealalta parte, jucariile Lego au fost cea mai populara alegere pentru parintii de baieti, cu 
14 la suta dintre cumparatori optand pentru ele.

Rezultatele marcheaza un alt si mare pas inapoi pentru celebrul producator Mattel, care a pierdut teren si la alte marci de papusi in afara de Barbie si a atras critici pentru proportiile corporale nerealiste ale produselor sale. 

Vanzarile la nivel mondial pentru Barbie au scazut cu 21 la suta in ultimul trimestru. In acelasi timp, popularitatea tinutelor de Halloween cu tema „Frozen” a amplificat vizibilitatea brand-ului. Barbie a fost jucaria preferata a fetitelor pentru mai mult de un deceniu, dar nu este de mirare ca fetele de top de la Disney au preluat conducerea, copiii avandu-le proaspat in minte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu