vineri, 27 februarie 2015

Probleme ale cantarelor electronice

Cantarele electronice sunt folosite pentru a cantari diferite produse. Puteti utiliza aceste instrumente si pentru tinerea evidentei greutatii corpului dumneavoastra. Aceste cantare sunt foarte atractive deoarece ofera citiri rapide. Unele aparate arata greutati destul de mari, de ordinul zecilor si sutelor de kilograme. Atunci cand functioneaza cum trebuie, aceste cantare digitale ofera rezultate care sunt sigure si pe care va puteti baza. Cu toate acestea, uneori apar anumite defectiuni si erori care pun probleme destul de serioase eventualilor cumparatori.

Una dintre problemele care apare cel mai des in cazul acestor aparate este reprezentata de citirile imprecise. Cauza cea mai comuna a acestor efecte o constituie calibrarea incorecta.  Alte aparate ofera citiri mai putin precise atunci cand sunt dispuse langa surse de inalta tensiune sau produse care au campuri electromagnetice cum ar fi, spre exemplu, un aparat radio.

O alta defectiune care se intalneste adesea este aceea legata de baterii. Atunci cand tensiunea din baterii este prea scazuta, cantarul poate da erori, se poate bloca sau poate dura o perioada de timp indelungata pana apar rezultatele pe ecran. Cantarele electronice care functioneaza cu baterii descarcate sau care au adaptoare de curent alternativ de proasta calitate pot cauza anumite probleme cum ar fi afisaj care clipeste sau care se stinge. Aceste aparate se pot opri din functionare si daca sunt alimentate de baterii de proasta calitate chiar daca acestea sunt relativ noi.

O alta problema care este comuna majoritatii cantarelor electronice este cea legata de citiri incorecte. Daca asezati aparatul pe o suprafata care nu este plana, indiferent daca doriti sa cantariti produse sau daca vreti sa aflati propria masa a corpului dumneavoastra, veti observa inconsistenta in citirile efectuate. De exemplu, daca asezati aparatul pe niste placi ceramice care nu sunt drepte, puteti observa fluctuatii de pana la cinci kilograme sau chiar mai mult. In cazul in care scapati in mod accidental cantarul, acest lucru poate duce la defectarea senzorului si citirile pot sa fie inconstante.

In final, pe ecranul cantarelor electronice pot sa apara diferite mesaje de eroare in cazul in care acesta trebuie recalibrat. Aceste mesaje vor clipi intermitent in cazul in care senzorul aparatului nu mai functioneaza corespunzator. Toate aceste mesaje de eroare sunt afisate in manualul de exploatare al dispozitivului electronic si trebuie tratate in functie de explicatiile oferite acolo. Desi nu sunteti un depanator experimentat, puteti rezolva anumite probleme simple care apar, ca urmare a utilizarii incorecte. Spre exemplu, puteti schimba bateriile uzate sau puteti aseza un cantar electronic pe o suprafata plana care sa va ofere garantia unor citiri corecte.

Desigur ca exista si probleme care nu pot fi rezolvate de catre dumneavoastra, probleme care implica cunostinte de specialitate si indemanare in depanarea acestor tipuri de produse. Pentru reparatii care depasesc cunostintele dumneavoastra este bine sa va adresati unui atelier de service.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu