luni, 15 iunie 2015

Sfaturi utile pentru gasirea unui loc de munca care-ti place

Cautarea unui loc de munca se poate asemana un pic cu un dating. Acesta poate fi usor de gasit pe internet daca gasesti o prima potrivire, dar ce se intampla dupa asta este ceea ce conteaza cel mai mult. Se va transforma acea prima intalnire sau prim interviu intr-o relatie pe termen lung?
Cautarea de locuri de munca poate fi munca grea. Nu este doar o chestiune de a gasi orice loc de munca. Este important sa-l gasesti pe cel potrivit, un loc de munca care sa raspunda excelent nevoilor tale de acum si din viitor, fie ca o piatra de temelie pentru cariera, fie ca o oportunitate cu care vei fi confortabil cu pentru termen lung.
Deoarece cautarea de locuri de munca este consumatoare de timp, mai ales daca muncesti deja din greu pentru un job care nu functioneaza si ajungi sa renunti sau sa fii concediat.  Cel mai bine este sa-ti petreci timpul incepand vanatoarea. Si iata cum:

Fa un profil de potrivire. Inainte de a incepe cautarea de locuri de munca, petrece timp pentru a fi sigur ca esti in cautarea postului potrivit. Daca nu esti sigur despre ceea ce vrei sa faci, completeaza un test de cariera pentru a genera idei. Daca este necesar, inscrie-te la un consilier care sa te ajute si sa te indrume. Utilizati motoarele de cautare de locuri de munca pentru a cauta ceea ce ti se potriveste dupa competente, experienta si interese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu